Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

56 diákolimpiai gól

Haraszti Gábor | 2023.04.04.

A fiúknál a Nemesszalók, a lányoknál a Munkácsy győzelmével ért véget a IV. korcsoportos kispályás labdarúgó diákolimpia. A kiírás értelmében ez a két csapat vehet részt a vármegyei döntőn.

A játéknap a fiúk vetélkedésével indult, ahol a benevezett nyolc csapatot két csoportba osztották. Innen a legjobb négy közé a csoport első két helyezettje jutott, a döntőbe kerülésért a Weöres 2-0 arányban győzte le az Erkelt, míg a másik ágon 0-0-s rendes játékidőt követően büntetőrúgásokkal a nemesszalókiak túljutottak a csóti alakulaton. A döntőt végül 3-0-ra a Nemesszalóki Általános Iskola csapata nyerte meg.

– A tornával kapcsolatban előzetesen nem volt különösebb tervünk, nem tudtuk milyen képességű csapatokkal találkoztunk, de bíztam a gyerekekben – mondta Markos László, az iskola testnevelője. – Csapatunkból többen is igazolt labdarúgók, kiskoruk óta foglalkozom velük. Szerencsénk is volt, hiszen talán a döntőben játszottak a legjobban, a legnehezebb az elődöntő volt Csót ellen, ahol akár ők is nyerhettek volna, de a büntetőrúgásoknál mi koncentráltunk jobban. A folytatásban nem tudom mire lehetünk képesek, de bízom benne, hogy a veszprémi döntőn is jól fogunk szerepelni.

Végeredmény: 1. Nemesszalók, 2. Weöres, 3. Csót, 4. Erkel, 5. Munkácsy, 6. Gyurátz, 7. Szent István, 8. Pápakovácsi.

A lányok versenyében Csót, Pápakovácsi és a Munkácsy indult, a körmérkőzéses tornát két győzelemmel a Munkácsy nyerte.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: