Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A hosszabbításban csikarta ki a győzelmet a Perutz

Haraszti Gábor | 2023.05.07.

A 11. helyen álló Szentantalfa ellen játszotta a bajnokság utolsó előtti hazai meccsét a Perutz FC. Egészen a hosszabbításig úgy tűnt, nem születik gól a bajnokin, aztán Pető Dániel betalált, amivel a pápaiak otthon tartották a pontokat.

Két győzelmet követően látogattak Pápára a szentantalfaiak, akik nemrég a Tihanyt is elkapták, így Kun-Szabó Attila csapatának nem szabadott félvállról venni a 90 percet. A találkozóra a Perutz család három tagja is ellátogatott, Marionn Perutz, az egykori textilgyár tulajdonos lánya, Brazíliából unokatestvére, Maria Terezia Perutz és kisfia, Pedro Perutz, aki az ünnepélyes kezdőrúgást végezte el.

Az első félidőben nem volt sok dolga a kapusoknak, mezőnyben folyt a játék, talán az egyik legnagyobb lehetőség egy vendég szabadrúgás volt, amit Varga oldalra ütött. Szünet után sem változott nagyon a játék képe, az ellenfél stabil védekezésből, felívelt labdákból próbált betalálni, de ezeket jól semlegesítték a hazaiak. A slusszpoén a 92.percre maradt, Pető kapott egy mélységi passzt, majd a kapus mellett a hálóba lőtt, erre pedig már nem volt ideje válaszolni a Szentantalfának.

Kun-Szabó Attila: Nehéz mérkőzés volt, a múlt héten sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk. A csapatból többen tegnap ballagáson voltak, érettségire készülnek, ez is rányomta a bélyegét a mutatott játékra. Ettől függetlenül végig bíztunk a győzelemben, küzdeni tudásból a játékosok jelesre vizsgáztak, le a kalappal a hozzáállásuk előtt.

Perutz FC – Szentantalfa NVSE 1-0 (0-0) Gsz.: Pető

Perutz FC: Varga P. – Erdősi, Cser (Király 67.), Horváth T., Varga B. (Bognár 67.), Kun-Szabó, Nagy K., Nagy B., Rozman, Pető, Hauser B. (Nagy D. 46.)

Szentantalfa: Szombathelyi – Nagy (Takács 76.), Molnár K., Szigeti, Molnár B. (Tóth 90.), Szűcs, Burgyán (Dombi 53.), Csillag, Stadler, Slemmer, Vári (Németh 65.)

A Perutz május 10-én a Magyar Kupában Csabrendekre, a pontvadászat folytatásában május 14-én Balatonfüredre utazik.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: