Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

A világranglista élén

Haraszti Gábor | 2023.03.06.

A Szlovák Openen aratott kettős győzelmének köszönhetően átvette a WDF szervezet ifjúsági világranglistáján a vezetést Borbély András, a Holdkő DC játékosa. A fiatal tehetség a közelgő Budapest Openen és a bécsi International Youth Challenge-n is szeretne maradandót alkotni.

Borbély András miután átvette a nem olimpia sportokban elnyerhető legnagyobb hazai díjat, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) az év sportolójának járó elismerését Somorján állt dobóvonal mögé, ahol a Szlovák Opent rendezték.

– Kovács Tamarával, a Szolnoki Baglyok játékosával az open első napján a mix páros versenyt sikerült megnyernünk, a döntőben egy osztrák párost egy végletekig kiélezett csatában győztünk le 4-3 arányban – mesélte András. – Másnap a classic számban a felnőttek között sajnos már a 256 között búcsúztam, nem volt szerencsém a sorsolásnál, mert a harmadik kiemelttel játszottam. Az ifi viszont sokkal jobban sikerült, egészen a döntőig jutottam, ahol Baranyi Zsombort 4-0-ra győztem le. Az utolsó napon ismét két kategóriába neveztem, a felnőtteknél 17. lettem, az ifiknél megint fináléba jutottam, ahol Szoták Balázst 4-3 arányban győztem le. Ezeknek az eredményeknek köszönhetően az angol Luke Littler előtt jelenleg vezetem az ifjúsági világranglistát – mesélte a dartsos.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: