Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Csak a Munkácsy győzelme tűnik biztosnak

Haraszti Gábor | 2023.03.03.

Újabb két fedettpályás terematlétika-fordulót rendeztek a Pápai Sport Centrumban. A záró versenynap előtt az általános iskolásoknál a Munkácsy tűnik a befutónak, a középiskolás mezőnyben viszont még két intézmény is esélyes a 100.000 forintos sportszervásárlási utalványra.

A legatletikusabb általános iskola cím elnyerése, az általános és középiskolás diákok számára az atlétika sportág népszerűsítése, a tanulók fizikai aktivitásra, rendszeres testmozgásra való ösztönzése céljából rendezi meg a Pápai Sport Nonprofit Kft. a bajnokságot, mely négy fordulóból áll. A versenyszámok között az atlétika természetes mozgásformái, futások, ugrások, dobások szerepelnek, a kisebbekre többek között 30 illetve 60 méter síkfutás, helyből távolugrás, bordásfalra szökdelés és medicinlabda lökése várt. Az első fordulóban a Szent István szerepelt a legjobban, egy héttel később a II. korcsoportosok között a célbadobást leszámítva a Munkácsy minden számot megnyert, a III. korcsoportnál az Erkel végzett az első helyen. Összesítésben öt összhelyezési számmal a Munkácsy vezet, második helyen holtversenyben a Szent István és az Erkel áll kilenc-kilenc számmal.

A középiskolások mezőnyében a Mező kivételével az összes iskola elindult, a diákok 60 méter síkfutásban, szlalom váltófutásban, helyből távolugrásban, tornazsámolyra szökdelésben medicinlabda kétkezes távolba dobásában valamint kézilabda falhoz passzolgatásában mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat. A verseny nagyon izgalmasan alakul, a mezőnyből két intézmény, a Közgáz és a Türr emelkedik ki, mindkét iskola három első-és három második helyet ért el, így megegyező helyezésszámmal várják a március 9-ei záró fordulót.
Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: