Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Kinyitott a könyvtár

Horváth Andrea | 2023.02.14.

A Jókai Mór Városi Könyvtár január 30. és február 13. között zárva tartott. A két hét során a könyvtár dolgozói a felnőtt szépirodalmi kölcsönzőt rendezték át. A bibliotéka mától, február 14-étől ismét várja olvasóit.

Épp 10 éve költözött a városi könyvtár a Fapiac térre, akkor volt legutóbb ilyan mértékű nagytakarítás a kölcsönzőben. Most minden kötetet leszedtek, portalanítottak, lemosták, letörölték a polcokat.

Polovitzerné Antal Mónika szakmai vezető elmondta, hogy a szépirodalmi kölcsönzőben a nehezen elérhető felső polcokat leszerelték. Ezeken egyébként is raktári állományba tartozó köteteket tartottak, melyek most szépen rendszerezve, áttekinthetően valóban a raktárban vannak.  A folyosón kaptak helyet az A és a B betű alá sorolt könyvek, így tágasabb lett a felnőtt szépirodalmi kölcsönző, sikerült néhány ülőalkalmatosságot is elhelyezni ott, kényelmesebbé téve így az olvasgatást.

A zárva tartás ideje alatt késedelmi díjat nem számoltak fel a könyvtárosok, de arra is volt lehetőség, hogy kölcsönözzenek az olvasók: előzetes kérésre összeválogatták a könyveket és átvehették az olvasnivalót a beiratkozott pápaiak. 37 olvasó összesen 102 dokumentumot kölcsönzött ez alatt a két hét alatt.

 

A Jókai Mór Városi Könyvtár egy programsorozattal nyit, hisz a Házasság hete kapcsán több meglepetés és érdekes rendezvény is szerepel a kínálatban. Kedden délután író-olvasó találkozó lesz, pénteken pedig zenés meseest felnőtteknek. Emellett vakrandira invitálják az olvasókat egy-egy könyvvel és szerelmes verseket is kapnak ajándékba a látogatók.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: