Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Pápai siker az országos pályázaton

Horváth Andrea | 2023.10.13.

Országos pályázatot hirdettek a tiszakécskei Kovács Miklós Kossuth-díjas kékfestő mester, a Népművészet Mestere, a Nemzet Művésze munkásságának tiszteletére. A pályázatra a kékfestő kelme sokoldalú felhasználhatóságát bemutató alkotásokat vártak. Hörömpöly Imréné is küldött be kékfestő- ls farmeranyaggal kombinált munkákat, az egyik ezek közül különdíjas lett.

 

Hörömpöly Imréné elmondta, hogy a kékfestő mester 95. születésnapja alkalmából szervezett ünnepség kapcsán írták ki a pályázatot, melyre a Kékfestő Múzeum munkatársai hívták fel a figyelmét. Minden pályázó kapott Kovács Miklós által tervezett, készített anyagokból, s ezeket kellett felhasználni a pályamunkák elkészítéséhez.

Két különböző válltáskát, egy igazolvány- és egy szemüvegtartót, s egy piperetáskát is készített Hörömpöly Imréné, ezeket minden esetben a farmer és kékfestős anyaggal kombinálta. A zsűri tetszését is elnyerték a szépen megmunkált darabok, az egyik táska külön díjas lett. A mester egy külön üdvözlőlapon köszönte meg a pápai alkotó munkáját.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: