Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - KULTÚRA

Utcazene a belvárosban

Horváth Andrea | 2023.10.03.

Yehudi Menuhin kezdeményezésére 1975-ben az UNESCO október 1-jét A zene világnapjává nyilvánította. A hegedűművész szerint a muzsika közelebb hozza egymáshoz az embereket és a kultúrákat. A Pápai Bartók Béla Zeneiskoláért Alapítvány a világnaphoz kapcsolódóan minden évben szervez növendékkoncertet a város sétálóutcáján, így volt ez idén is.

Molnárné Nagy Gabriella intézményvezető-helyettes elmondta, hogy a Bartók AMI több mint húsz éves hagyománya az világnaphoz kötődő utcazene. A zeneiskolában minden nap a zene ünnepe, de ekkor a város szélesebb közönségének is szeretnék megmutatni, milyen tehetségesek a növendékek.

Tanárok és diákok is muzsikáltak az alkalmon, főként kamarazenével készültek a koncertre. Csellisták, zongoristák, valamint a gitár tanszak és hegedű is képviseltette magát. Voltak énekes fellépők, és az iskola fúvószenekara is muzsikált.

 

Ezúttal is változatos repertoárral készültek a programra, klasszikus darabokkal és könnyedebb, kortárs muzsikával is. A járókelők nagy tapssal köszönték meg a koncertet.


 • Friss hírünk
  ZENE

  Idén 10 éves a Halott Pénz

  Idén 10 éves a Halott Pénz, de jövőre 20 éves a Halott...

  Elolvasom »
  Követés:Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: