Küldj üzenetet

Amennyiben kérdése lenne hozzánk, küldje el nekünk!

Vagy keress információt oldalunkon:

Követés:
PÁPA - SPORT

Speciális atlétika verseny

Haraszti Gábor | 2023.10.06.

A Magyar Speciális Olimpia Szövetség a Pápai Sport Centrumban rendezte meg regionális atlétika bajnokságát. Az őszi versenyidény utolsó megmérettetésén a házigazda Balla DSE több dobogós helyezést is szerzett.

A Speciális Olimpia versenyszervezési rendszere lehetővé teszi, hogy minden sportoló teljesítményével sikert és megbecsülést szerezzen önmagának és környezetének. A mozgalom a sportot, mint eszközt igyekszik felhasználni az értelmi fogyatékossággal élők társadalomba való beilleszkedésének elősegítéséhez, a társadalmi szemléletváltás megvalósításához és az integráció erősítéséhez.

– 50, 100, 200, 400, 800 és 1500 méter síkfutás, 400 méter gyaloglás, 4×100 méteres váltó valamint távolugrás, súlylökés, minigerely hajítás szerepelt a versenyszámok között – mondta el Szautner Mihály, a szövetség szakágvezetője. – Egy versenyző egy futó-, egy ügyességi versenyszámban és a váltóban indulhatott. A pápaiak mellett szolnoki, soproni, tiszakécskei valamint tiszaföldvári atléták mérették meg magukat. Ezzel a versennyel zártuk az atlétika-szezont, mely rengeteg sikert tartogatott, legutóbb például Kapuváron 5,3 kilométeres versenytávon Pente Kevin első-, Czinkán Olivér negyedik-, Csikó Richárd pedig ötödik helyen végzett.

A házigazda Balla DSE sportolóit végül húsz alkalommal szólították a dobogó valamely fokára. A teremszezon október 7-én kezdődik, a jövő év egyik legfontosabb célja, hogy a 2025-ös év elejei, torinói téli világjátékokra készülő floorball csapatban minél több pápai sportoló szerepeljen.

Keresés tartalmaink között

Kérjük adja meg a keresett kifejezés az alábbi mezőben: